A reformáció napjaIskolánkban november 5-én, szerdán emlékeztünk meg a Reformáció Napjáról. A Reformáció napját hagyományosan október 31-én tartják a protestáns egyházak.
Az ünnepség keretein belül Lados István lelkész tartott beszédet arról, hogy miről is szól ez a nap. Az egyházon belüli „forradalmat”, megújulást a történelem nagy forradalmaival vetette össze, kiemelve, hogy minden hasonló jellegű törekvés valamilyen változtatást kíván elérni. Így volt ez annak idején az egyházi életben is. Luther 1517-ben ezen a napon, október 31-én szegezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 pontból álló téziseit, melyben az egyházzal kapcsolatos kritikáját illetve változtatási javaslatait foglalta össze.
Az ünnepségen szerepeltek iskolánk tanulói is: Ökrössy József, Berki Lívia, Patay Fanni, Füzér Ticián az eladó 9. osztályból, Rózsa András, Tősér István és Veszelszky Andrea a Felnőttek Általános Iskolája osztályából.
Külön öröm volt az iskola számára, hogy az ünnepségen vendégek is részt vettek: Fülöp Miklós és a petőfibányai baptista gyülekezet tagjai fantasztikus előadást adtak elő. Az előadásban szerepelt ének és pantomim előadás is. Az ünnepség végén az iskola tanulói és dolgozói közösen fogyasztották el az ebédet. A tanulók nagyon élvezték a műsort, hiszen mind a dalok, mind pedig az előadás segített közelebb hozni számukra ezt az ünnepet, illetve érthetőbbé tenni, mit is jelent ez a nap.

Felelős: Lados István

Képek az eseményről...