SZENCZY SÁNDOR
MENNYEI ÉS POKOLI TÖRTÉNETEK

a
Grassalkovich Antal Baptista Szakközépiskola,
Szakiskola és Felnőttek Általános Iskolájában


2014. december 05-én látogatta meg iskolánkat Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, lelkipásztor és hozta el magával vendégeit, Weisz Fannit, Agárdi Szilviát és Szabó Balázst, hogy mennyei és pokoli történeteikkel példát mutatva közvetítsék azt a gondolatot, hogy kerüljünk bármilyen nehéz helyzetbe, vagy legyen életünk kilátástalan, soha nem szabad feladni, soha nem szabad azt hinni, hogy nincs kiút!

A legnehezebb élethelyzetek is tartogathatnak boldog pillanatokat, s vannak, akik segítenek rajtunk, ám a csoda csakis akkor válik valóra, ha mi magunk teszünk azért, hogy elérjünk bárhová is.
A fellépők személyes példájuk bemutatásával állítottak tükröt diákjaink elé, hogy lássák, van mód a szakadékból való kiemelkedésre, sőt el lehet jutni valami különlegesig, egyedi karriert is fel lehet építeni. Csak egyet nem szabad! Feladni!
Szabó Balázs őszintén mesélt drogfüggőségéről, Weisz Fanni a siketség, Agárdi Szilvia pedig a vakság miatt került hátrányba átlagos társaitól. Mégis ma, a közismert és elismert magyar személyiségek között említhetjük őket, s színpadi sikereiket felhasználva arra ösztönzi a fiatalokat, hogy szorgalommal, kitartással el lehet érni az álmainkat.
Szenczy Sándor rögös gyermekkora és megrázó missziós történetének előadásával állított példát a mássággal küszködő fiatalok elé, akik meghatódva hallgatták a pokolból a mennyekbe jutás hihetetlen, ám igenis lehetséges módját.
A délután, amikor az ő előadásukat hallgathattuk igazi küldetésként elhozta gyermekeink számára azt a reményt, hogy igenis mindenki előtt állnak jövőbeli feladatok, igenis mindenki tehetséges valamiben és igenis lehet olyan utat választani, ami elhozza számunkra a boldogulást!
Képek az eseményről...