CIPŐSDOBOZ KONCERT 2014.

2014. december 14-én Iskolánk képviseletében 50 diák és pedagógus vett részt a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat idei nagyszabású ünnepségén, a "CIPŐSDOBOZ Koncerten", melyet hagyományosan minden év karácsonyán rendeznek meg a budapesti Papp László Sportarénában. A fővárosból és az egész ország területéről érkeztek az érdeklődők, hogy a gyülekezetekkel és a baptista fenntartású intézményekkel együtt készüljenek Jézus Krisztus születésének megünneplésére nagyszerű szimfonikus zenével, adventi üzenettel és az önzetlen ajándékozás őszinte örömével.

A közel kétórás program gerincét a Baptista Szimfonikusok és a Baptista Teológiai Akadémia kibővített kórusa adta, Dr. Almási Kornél művészeti vezetésével. A csodálatos nagyzenekari darabok mellett olyan vendégművészek színesítették a hangversenyt, mint Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő, Henderson Dávid énekes, Pintér Béla és Szabó Balázs gospel énekesek, Szappanos Tibor, a Magyar Állami Operaház magánénekese valamint Tóka Szabolcs orgonaművész. Előadásukban a legszebb klasszikus karácsonyi szerzeményeket hallgathattuk meg és velük együtt énekelhettük az ismert egyházi énekeinket is.

Az este természetesen a társadalmi szerepvállalásról is szólt. Papp János baptista egyházelnök és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének ünnepi üzenete mellett megható pillanatokat szerzett nekünk Révész Szilvia, kommunikációs igazgató, az országos Cipősdoboz Akció háziasszonya is. A rendezvény részeként ismert közéleti személyiségekkel átadta az idei év első cipősdoboz ajándékait, és beszámolt arról a csodáról, amit az Akció jelent a nehéz sorsú magyar gyerekeknek már tizenegy éve.

A rendezvényen átadásra kerültek az idei év kitüntetései is, több kategóriában. Iskolánk két munkatársa is részesülhetett ebben az elismerésben:

Walter Monika – Közösség önzetlen szolgálatáért érem.
Kontra Sándor – Minden tisztelet éremben részesülhetett.


Az esemény ezen a helyen is publikálva lett!