CIPŐSDOBOZ AKCIÓ
2014.


Egyszer volt, hol nem volt… Volt egyszer egy angol nagymama, aki, látva a világégés utáni állapotokat, és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik majd, és, hogy a cipősdobozba zárt szeretet áttör határokat, korokat, életszemléleteket, és mozgalommá fejlődik.
A Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével – az arra rászoruló gyerekek. 2004-ben elindította hazánk első önálló akcióját.

„Tízezer gyermek karácsonya”,

ami akkor még elérhetetlen álomnak tűnt ugyan, ám mára az egész országot behálózó gyűjtőpontokon keresztül több tízezer rászoruló gyermek örülhet a dobozokban érkező ajándékoknak.
A mi iskolánk 2011-től hirdeti meg az adventi időszak alatti ajándékgyűjtést. Pedagógusok, felnőttek és tanulók együtt állítják össze a dobozok tartalmát, ami reményeink szerint sok-sok gyermek számára okoznak majd örömöt a karácsony alkalmával. Idén, közel 100 cipősdobozt tudtunk megtölteni olyan adományokkal, amelyeket azoknak a gyerekeknek szánunk, akiknek szüleik nem tehetik meg, hogy ajándékot kaphassanak ezen az ünnepen. Kívánjuk, hogy ne csak tízezer gyermeknek legyen igazi karácsonya!