"Második éjszaka a Grassalkovichban"

2015. március 31-én második alkalommal került megrendezésre az "Éjszaka a Grassalkovichban" néven múlt évben már sikeresen lezajlott rendhagyó program, mely során a tanárok és a tanulók este jöttek iskolába, és reggel mentek haza.

A 9. osztályos diákok izgatottan várták, ezt a számukra még csak a felsőbb évesektől hallott eseményt. Az öreg diákok pedig alig várták, hogy megtapasztalhassák, mit tartogat számukra ez az újabb éjszaka.
Az éjszaka folyamán a tanulók csapatokban versenyeztek: különböző foglalkozásokon vettek részt, játékos feladatokat oldottak meg. Voltak műveltségterületekhez kapcsolódó játékok, ügyességi sportversenyek, éjszakai, térképes tájékozódást mérő feladatok, sőt még tűzzománc medálokat is készítettek.
A gyerekek (és a pedagógusok) egytől egyig nagyon élvezték a feladatokat. Az idei évben, már a fáradtság sem jelentett akadályt a résztvevőknek. Minden csapat lelkesen vett részt a feladatokban, sikeresen helyt állt a verseny során. Amikor kissé fáradtnak tűnt a hangulat, egy-egy sorversennyel, tánccal hamar visszanyerték a csapattagok a megszokott lendületüket. Az éjszakai foglalkozások szünetében egy közös pizzázásra is sor került, reggel pedig zsíros kenyér partyt tartottunk.

Az eredményhirdetésre és a nyeremények átadására csak reggel 5 órakor került sor. Ezt követően a hátralévő 1-2 órában még filmvetítés közben pihentük ki a verseny izgalmait.
Másnap reggel mindenki álmosan és kimerülten hagyta el az iskola épületét, abban azonban ismét egyet értettünk, hogy egy remek programon vehettünk részt, és sok élménnyel gazdagodtunk.
Ez a program pedig most már biztosan elmondható, hogy hagyománnyá vált iskolánk életében.

Képek lámpafényben ...