Farsang, farsang, farsang!

2015. február 13.-án farsangi mulatságot rendeztünk iskolánk tanulói részére. A rendezvény nagyon jól sikerült, melyet mind a gyerekek, mind a felnőttek egyaránt élveztek.

A farsangi mulatság jelmezes bevonulással kezdődött, amikor az osztályok meséket, mesebeli lényeket vettek alapul, farsangi jelmezük megalkotásához, az általuk választott zenei aláfestéssel. Ezt követően négy darab, 5 fős csapatokat szerveztünk, amikor is elindult az igazi versengés. Játékmesterünk újszerű játékokat vezetett le, a közel két óra hosszat tartó farsangi vetélkedőn. A játékok jellege igénybe vette a gyerekek fürgeségét, kreativitását, ügyességi és koordinációs képességét egyaránt. A játékokat szemmel láthatóan örömmel végezték a gyerekek és komolyan is vették azokat. Igyekeztek koncentrálni a játékszabályokra, és korrektül, a játék szellemében „viaskodni” egymással.

Hat féle játékot játszottunk, melyben mindenki talált számára testhez állót. Első feladatként a gyerekek foglyokat ejtettek, akiket székhez kötöztek, négy gombolyag fonallal, majd foglyokat is szabadítottak, miközben legombolyították a fonalakat a foglyokról. A második játék alkalmával a szájukba vett kanálon lévő pingpong labdát kellett átadniuk egymásnak. A harmadik játékszámban egymást öltöztették farsangi jelmezbe a csapatok, mely eredményeként jót nevettek egymás mókás kinézetén. A negyedik versenyszámba becsaltunk némi matematikát, hiszen a játékosok (1-5-ig) számjegyeket tettek a homlokukra, majd a játékmester vezényszavára a kimondott öt számjegyű számsort ki kellett rakniuk, saját testhelyzetük változtatásával.

Záró játékszámként vándorlabda játékot állítottunk be, melynek az volt a lényege, hogy a játékosok egy bizonyos távolságból műanyag kanálon pingpong labdát vittek el egy székre, majd visszafutva, váltótársuk ugyancsak kanállal indult a széken lévő labdáért, majd azzal együtt átadta társának és így tovább. Ez a játék rengeteg verejtékcseppet csalt játékosaink homlokára!

A játék végeztével a zsűri visszavonult, és elbírálta a pontozó táblán sorakozó számok alapján, hogy ki nyerte meg a farsangi játék-versenyt, majd kiosztásra kerültek a nyeremények. A legjobb farsangi jelmez elismerést a 10.osztályos kertészek kapták, akik A kis herceg c. meseregényt testesítették meg kartondobozból készült repülőikkel. Persze a jelmezek között fellelhettük a 101 kiskutya Szörnyelláját, akit pár kis kutyája is elkísért a bálba, de a Grassi kedvéért Lap földjéről iderepült Nills Holgerson is vadludaival, de bekukkantott a buliba néhány „zombi” is.

A farsangi játékok nyereményeinek átadását követően a tombolák kisorsolása következett el, mely igazi lázba hozta a gyerek sereget. Játékmesterünk rengeteg humorral fűszerezte a nyereménytárgyak átadását. Sok féle és értékes nyeremény talált gazdára, bár nem mindig oda pottyantotta Fortuna az egyes ajándékokat, akinek illett volna. Valahogy úgy hozta a szerencse, hogy a körömlakkok és szemceruzák, púderek tömkelegét fiú tanulóink nyerték meg, ami önmagában is gondoskodott a kacagós jó hangulatról.​
Ki találja meg az úszót???...