Nyitott Istentisztelet

2015. június 5-én pénteken a héten már másodszorra látogatott el hozzánk a B49 csapata. Ezúttal is hoztak új vendégeket magukkal: Gyurkó István missziós vezetőt és Yaroslav Semanchyk tiszaszalkai iskolalelkész. Yaroslav Semanchyk több dalt is előadott a diákoknak, akik figyelmesen hallgatták és közben olvasták a dal szövegeit.
A zenés műsor után Gyurkó István missziós vezetőtől Jefte történetét ismerhettük meg. Példaképpen arra, hogyan lehet utolsóból az első valaki. Az előadásba bevonta a tanulókat is, akik segítségével még inkább testközelbe hozhatta a bibliai történetet. Elmondott egy másik történetet is, arról, hogyan kísérleteztek árva gyerekekkel, akikhez az árvaházban nem volt szabad szólni és hozzájuk érni. Szeretet nélkül nőttek fel és nagyon fiatalon meghaltak. Ennek oka, hogy a szeretet nagyon fontos minden ember életében. Amikor valaki lázadó vagy önsajnálat vesz erőt rajta, annak hátterében többnyire ez a szeretethiányos állapot áll. Nagyon nehéz helyzetben van az, aki nem kap szeretetet. Azonban gondoljunk arra, hogy Isten előtt mindenki egyformán fontos, legyen az első, vagy az utolsó.

„ Isten van, amikor igazságos, van amikor kegyes!”
„ Az utolsókból elsők lesznek, az elsőkből az utolsók”

Soha nem lehetünk biztosak az első helyünkben, de abban igen, hogy Isten számára mi vagyunk az elsők. Jézus is elsőből lett az utolsó, amikor lejött közénk és feláldozta magát a bűneinkért.