Az ősz jegyébenOktóber 18-án rendhagyó tanítási nap keretein belül a diákok különböző programokon vettek részt:
Kézműves foglalkozás:

 • · Az egyik ilyen foglalkozás célja az volt, hogy az ősz színárnyalatait, hangulatát idéző képeket készítsünk. Különböző technikákat alkalmaztunk a foglalkozás során, amelyet a tanulók kipróbálhattak, majd kiválasztották, melyikkel szeretnék elkészíteni alkotásaikat.
  A technikák között szerepelt: őszi kép készítése préselt őszi falevelekből, őszi színek megjelenítése vízfestékkel, valamint őszi rajzok készítése krétával.
  A tanulók egytől egyig gyönyörű, színes képeket készítettek. Néhány tanuló csoportosan is készített egy, több A/4-es papírlapból összeillesztett képet, melyen az ősz árnyalatait jelenítették meg.
  A művek legjobbjait – száradás után – az iskola faliújságán állítottuk ki, ahol a többi tanuló is megcsodálhatja, és egyúttal az iskola folyosóit is színesítik, díszítik az elkészült képek.

 • 2014. október 18.-án a szombati foglalkozás alkalmával lehetőséget adott iskolánk tanulóinak, hogy kipróbálják kézügyességüket, kreativitásukat a hímzés terén is.

 • · Egy másik lehetőség az volt, hogy kongré kelmére készíthettek keresztszemes öltéstechnikával különböző motívumokat. Volt, aki pillangót alkotott, volt aki szívecskét, volt aki elfáradt a minta-követésben és nonfiguratív formát kreált. Legalább 10-12 gyerek próbálkozott varrogatással, és legnagyobb meglepetésünkre a fiúk voltak nagyobb számmal, akik bizonyítani kívántak. Nem is akárhogy! A fiúk nem elégedtek meg egy színű fonál-használattal, tarka, színes pillangóhoz ragaszkodtak, mondták: „Szeretik a kihívásokat!” A közel négy óra hosszáig tartó foglalkozás teljes idejét ki is töltötték a varrogatással. Persze nem volt ám meg minden gyerekben a kitartás, volt aki csak a pillangó fél szárnyát tudta elkészíteni és befejezte, de volt olyan aki azt mondta, ennyi elég volt neki, hogy megtanulja mi is az a keresztszemes öltéstechnika, elviszi haza a kelmét a fonállal és otthon befejezi. Amint elkészültek az alkotások, a gyerekek örömmel távoztak, kezükben a munkájukkal. Kérdésünkre elmondták, hogy e munkákat megőrzik és édesanyjuknak, nagymamájuknak ajándékozzák karácsonykor.

 • Sport foglalkozás: 9 órai kezdéssel indult a ping-pong házibajnokság. Sorsolás után egy asztalon az egyéni verseny lebonyolítása kezdődött. Folyamatos labdakopogás és a szurkolók hangja, a bíztató kiáltások zaja töltötte be az aulát. Igazgató Úr is megtisztelte jelenlétével a bajnokságot, sőt nevezésével és játékával emelte a verseny színvonalát. Azonban a döntőbe való bejutás után kötelességei elszólították, ezért nélküle folytatódott a küzdelem.
  Kitartó türelmes játék eredményeként végül három tanuló vívhatta a döntőt.
  Harmadik helyezett lett végül Doszlop Tibor 10.-es eladó tanuló.
  Második helyezést ért el Balatoni Bertold 9. eladó;
  Első helyezett nagy küzdelemben Györki Rajmund lett.
  Gratulálunk, mindhárom versenyző a büfében fogyaszthatta elnyert jutalmát.
  Összességében elmondható, hogy tartalmas, eredményes napot zárhattunk és a diákok kellemesen elfáradva mehettek haza a nap végén.
  Felelősök: Molnárné Juhász Ágnes, Poncski Hajnalka, Katona Csaba

  Az Ősz a mi szemünkkel...